DIY grillezési projektek

Barkácsolás barbecue-hoz kapcsolódó projektek

grillezést nyáron nagyon népszerűek a hobbiszakácsok. A nagyobb változatosság érdekében a tapasztalt hobbigrillezők szívesen kipróbálják magukat a házi készítéssel. Ez általában a saját grillezett ételkre, a kifinomult köretekre és a házi pácokra vonatkozik. Ha ez nem elég számodra, kiengedheted a gőzt a kezeddel, és egy barkácsprojekttel igazi fényponttá varázsolhatod a jövőbeli grillsütőket.

Készítsen praktikus tárolót a grillkiegészítők számára

A bútorraklapokból álló tárolóállomás tökéletesen illeszkedik a normál grillsütő mellé, és mindent tartalmaz, ami egy sikeres grillpartihoz kell: italok, kések vágó és persze Barbecue fogó – minden tökéletesen elfér benne. Ez hihetetlenül nyugodtabbá teszi a grillezést, és minden kéznél van anélkül, hogy először meg kellene keresnie.

Hogyan készül Az építési projekthez két hasonló, ipari raklapnak is nevezett tömbraklapra van szüksége, körülbelül 110×100 cm méretű. Ezen kívül néhány deszka, például elhasználódott kerítésléc. Csavarja össze a raklapokat úgy, hogy a felső oldaluk függőlegesen álljon, és képezze a tárolóállomás elejét és hátulját. A raklapok közbenső tábláit igény szerint eltávolíthatja. Így kisebb-nagyobb rekeszek jönnek létre, amelyekben poharak, palackok, italos láda és hasonlók kapnak helyet.

konstrukció tetejére erősített kiegészítő deszkáknak köszönhetően praktikus tároló- és munkafelületet kap, amelyen bagetteket vághat vagy salátákat rendezhet, miközben a hús süssön a grillen. Néhány kampót is rögzíthet, és ráerősítheti a grillkesztyűt, a fogót és a drótkefét.

Grill építése

A grillezés még szórakoztatóbbá teszi a . Ha elkészült a barkács grillsütője, szabadjára engedheti fantáziáját.

Téglás faszén grillsütő

A tapasztalt grillezők gyakran magas követelményeket támasztanak grillkészülékeikkel szemben, melyeket a kész grillsütőknél nem mindig lehet teljesíteni – különös tekintettel a kinézetre és a méretre. tároló és grillező hely. Ha szeretne kreatívkodni és elképzelései szerint megtervezni faszén grillét, csak azt kell tudnia, hogy milyen anyagokra van szüksége, és mire kell még gondolnia.

Első lépésként válasszunk megfelelő helyet a kertben a grillezéshez. Fontos, hogy a felület vízszintes legyen, és a konyha távolsága a lehető legrövidebb legyen. A következő lépés a grill alapjainak felépítése. Ez lehet öntött alapozás vagy kész padlólap. Aztán végül a grill falára kerül. Az első téglaréteget tűzálló habarccsal kell az alaphoz rögzíteni. Ezután egy réteget épít a következőre, amíg el nem éri a kívánt magasságot. Ügyeljen arra, hogy különösen óvatosan dolgozzon, hogy a fal egyenes legyen. Ezután egy szegmensívet készítesz egymás mellé helyezett és egyenesen álló kövekből. Végül horganyzott vasat rögzítenek a falazatra habarccsal, mint a grillrács támasztékát.

Grill kandalló pizzasütőként

Teljesen elégedett a grillezőjével? Mit szólnál egy pizzasütőhöz, amely még több pizzázást ad a mindennapi grillezéshez? Itt is minden egy stabil alappal kezdődik. Mivel a kemence meglehetősen nehéz lesz, az alapot betonból kell kiönteni. Ehhez először egy sekély gödröt kell ásni a kívánt alaprajzban, az egészet körülbelül 30 cm mélyen. Annak érdekében, hogy a beton később ne repedjen meg az időjárás miatt, érdemes acélrudakkal felszerelni.

Ezután az alapot üreges tömbökkel téglák be. A kövek belsejét feltöltöd kaviccsal, az alap belsejét pedig még több kővel és több kaviccsal. A tetejére jön egy réteg üres üvegpalack. Szigetelést biztosítanak, és később megakadályozzák, hogy a sütőben a hő túl gyorsan eloszlassa. A palackokat is kavics borítja. Aztán megépíted a valódi pizzakemencét. A padló tűzálló téglából készült. A kupolaforma kialakításához a téglapadlóra egy pontosan kimért kavicshalmot halmozunk fel, amely kétszer olyan széles, mint a magassága, és a lehető legegyenletesebb legyen végig. E kavicsdomb köré épült a kupola, amely a későbbi sütőtér helytartójaként szolgál. Mielőtt azonban a köveket rögzítené, először egy réteg vályogot, majd egy réteg megnedvesített szalmát és egy másik réteg szalmával ellátott vályogréteget kell a kupola tetejére szigetelni.

Egy hét száradási idő után eltávolíthatja a kavicsot a nyílásból. A kályha is vakolt – a szebb megjelenés érdekében. Opcionálisan felvihet egy másik, finomabb vakolatréteget, és díszítheti a kályhát és az aljzatot mintákkal, vagy rögzíthet mozaikokat. Amikor az agyag teljesen megszáradt, nincs más dolga, mint elkezdeni pizzasütőként.

Tűzrakó kialakítása

A kertben kialakított tűzrakó hely ideális hosszú, hangulatos esték eltöltésére a tűz mellett, de természetesen remek lehetőség a grillezésre is. Egy saját készítésű kandallóhoz elsősorban sokszögletű csempére, régi klinkertéglára, lávatakaróra, valamint bazalt- és fugaforgácsra van szükség. Hogyan járjunk el? Először kör alakú felületen vágja ki a gyepeket. A lyuknak körülbelül 30 cm mélynek kell lennie. A kézi tamperrel történő tömörítés után töltsön be egy réteg lávatakarót a gödör alsó szélére, terítse rá a téglákat, és üsse rá gumikalapáccsal a külső széle magasságában.

Ezután a felső szélfelület ismét megszilárdul. Utána kb 5 cm vastag bazaltzúzalék kerül rá, amit kőműves simítóval kisimítunk. Ezután a kandalló természetes kőlapokkal van keretezve. Ügyeljen arra, hogy a kövek közötti távolság a lehető legkisebb legyen. Annak érdekében, hogy a panelek szilárdan a helyükön legyenek, le kell zárni őket klinkertéglákkal. Használja az ásás egy részét a födémek és a gyep közötti csík kitöltésére. Ezután kézi seprűvel söpörje be a finom szemcsét a természetes kőlapok közötti hézagokba. Töltsük ki a téglák közötti réseket darával és lávatakaróval. Ezután tegyen annyi lávatakarót a gödörbe, hogy körülbelül 5 cm-rel ellepje az alját. Végül már csak a forgó grillsütőt kell a kandalló fölé helyezni, és kész a barkácsprojekt.

Építs kerti pultot

A saját készítésű kerti pult nem csak egy rendkívül praktikus bútor a következő grillpartihoz, hanem egy igazi figyelemfelkeltő is a kertben. Számos módja van annak, hogy saját maga építse fel a pultot. A forma, a méret és az anyagok a személyes ízléshez és egyedi igényekhez igazíthatók. A megfelelő anyagok közé tartoznak a sörös ládák, Ytong téglák (), fa és raklapok.

Az építkezés megkezdése előtt a következő kérdéseket kell tisztázni:

  • Hol kell pontosan elhelyezni a pultot?
  • Mekkora hely áll rendelkezésre?
  • A pultnak legyen tárolóhelye vagy ne?
  • A pult legyen mozgatható vagy ne?

Érdemes azt is mérlegelni, hogy a kerti pultnak legyen-e valamilyen kiegészítője. Például világítás, kampók, hűtőszekrény vagy grill.

Raklapokból készült pult

Aki kis erőfeszítéssel szeretne kerti pultot építeni, annak tanácsos kezeletlen bútorraklapokat használni. A kivitelezés különösen egyszerű, mert a raklapok már előre gyártott elemek, amelyek egymással kombinálhatók. Négy raklapra van szüksége, amelyeket függőlegesen U-alakban kell elhelyezni és összecsavarozni. Egy pulttábla teszi teljessé a barkácsprojektet. A pult további stabilitást, valamint munka- és tárolóhelyet kap a belsejében található panelnek köszönhetően. Ez lehet egy egyszerű fapanel vagy egy régi konyhai munkalap.

Ha a raklapokat még amúgy sem vonták be időjárás elleni védelemmel, akkor is meg kell tenni, hogy megóvjuk a fát az időjárástól. A festék egyenletes felhordása érdekében célszerű úgynevezett keresztezett mintázattal festeni: az ecsetvonás először keresztben, majd a szemcse iránya mentén történik. Szerzői profil: Jessica Zimmermann képzett tájkertész. Magánéletében szeret főzni és grillezni, és mindig új barkácsprojekteket próbál ki.